Modern & historisch

Kerkrade

Een historische stad waar je nog veel sporen van de verdwenen steenkoolindustrie tegenkomt, maar ook een gezellig en modern centrum.

GaiaZOO

GaiaZOO

Wereldreis in één dag

Niet voor niets gekroond als ‘Leukste Uitje van Nederland’. Een bezoek aan GaiaZOO is een complete wereldreis in één dag! Voor de kids biedt GaiaZOO een waar speelparadijs met de reusachtige DinoDome; Europa’s grootste indoor Dino Speelpark.
Discovery Museum

Discovery Museum

Ontdek dit bijzondere museum

Een “buitenaardse” beleving, wereldwijd uniek, die je moet erváren! Discovery Museum neemt je mee op spectaculaire reizen naar onontdekte oorden. Bekijk de wereld als nooit tevoren!
De miljoenenlijn

De miljoenenlijn

Toet, toet! Terug in de tijd

De treintrajecten bieden je unieke vergezichten. Een treinrit door het heuvelland is uitstekend te combineren met een van de uitgezette mooie wandelingen.
Abdij Rolduc

Abdij Rolduc

Kijk je ogen uit!

Abdij Rolduc is één van de 100 Unesco monumenten in Nederland. De abdij heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Ontdek het zelf!
WMC Kerkrade

WMC Kerkrade

Een uniek festival

Het WMC is in de kern een blaasmuziekfestival met als basis de wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles, brassbands, mars- en showbands en dirigenten.